Steril, higénikus környezet, ahol több ezer méh is élhet

parallax background

Kaptárban 90%-os páratartalom és 35 fokos hőmérséklet uralkodik, és mégsem szaporodnak el benne a gombák, vírusok. Teljesen steril, higiénikus környezet, ahol 50-100 ezer méh is élhet. Ez a propolisznak köszönhető, mellyel a kaptár oldalát tapasztják be, mint egy építőanyagként, ragasztóként a méhek.


A méhkaptárban található levegőt régóta használják betegségek gyógyítására. A méhkaptár levegőjének közvetlen belélegzése (inhalációs maszkkal vagy a nélkül) jelentős javulást eredményezett a következő betegségeknél:
• A légutak heveny és idült betegségeinél (pl. hörgőgyulladás, asztma, dohánytüdő, emfizéma)
• Szív- és keringési betegségeknél (pl. pulmonális hipertónia)
• Túlérzékenységek, allergiák és az immunrendszer betegségeinél
• Bőrkiütések, neurodermitisz, viszketés
• Kruppos köhögés
• Kiégési szindróma
• Alvászavar
• Szorongás, nyugtalanság esetén
parallax background
Erre alkalmas faházat találnak nálunk, melynek az aljában vannak a kaptárak elhelyezve.
A méhek csak kifelé repülnek, befelé szúnyoghálóval védve van a tér, így csak a jótékony hatású kaptárlevegő, vagyis a koncentrált méz illat és a propolisz – gyanta - illóolaj áramlik be. Reggel és este a legerősebb a hatása, mert ekkor van a kaptárban a legtöbb méh.


A kaptárlevegő mellett a méhek szárnyai által keltett mikro rezgések is serkentik a gyógyító hatást. Minden élőlény egyedi biorezgéssel rendelkezik. Az ember biorezgés szükséglete 7,38 hertz, ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az immunrendszer megfelelően működjön a vírusok, baktériumok és élősködőkkel szemben. Ha alacsonyabb a szükséges rezgésszintnél abban az esetben a szervezet öngyógyulási folyamata nehezebben indul el. Ennek a fokozásában segít a méhek által kibocsájtott 150-300 hertz-es biorezgés, ha legalább 30 percet bent tölt. Utána kipihentnek, energikusnak fogja érezni magát, emellett még a szorongást is csökkenti.

Különleges méz élmény, tiszta ízek, egészséges gasztronómia. Látogasson el hozzánk és felejthetetlen élményekkel térhet haza!

Ezekkel várjuk Önt, barátait, családját: