A méhméreg a kaptár egyik csodaszere

parallax background

Miért hatásos a méhméreg?


A legjobb alkalmazási módszer a méhekkel való közvetlen kezelés, mert a friss méhméreg a legjobb hatású.

Reumás ízületi gyulladásban, degenerált kopott ízületek kezelésénél a méh mérget akupunktúrás pontokba juttatjuk. A nervus faciális (arcideg) bénulása esetén az egyik leghatékonyabb és leggyorsabb kezelési módszer, valamint térdporc-kopás, lumbago (hátgerinc idegszál becsípődés) és sklerosis multiplex esetén.

A méhszúrás terápiát egy speciális, erre a célra kialakított „szűrő” segítségével végezzük, hogy a méhek fullánkja ne szakadjon ki, mert akkor elpusztulnak.

Felhasználása főleg a gyógyszeriparra jellemző.
A kezelés előtt allergia teszt elvégzése kötelező.

A betegség súlyosságának függvényében a fájdalom megszüntetésétől a teljes gyógyulásig terjed a hatása. Javítja az ízület keringését és fokozza az ízületi nedv termelődését. Általában 1-2 kezelés meghozza a várt eredményt, súlyosabb esetben 6 – vagy több alkalom szükséges hozzá. A terápia 3 nap elteltével ismételhető meg a leghamarabb, ugyanis a kezelés során egy regenerálódási folyamat indul el, ami 3 napon keresztül dolgozik minimum, de akár egy hétig is eltarthat.

Áprilistól szeptemberig lehet alkalmazni a méhméreg terápiát és a nedves köpölyözést. A többi időszakban száraz köpölyözést, és lézerterápiát végez orvosunk.

Alkalmazási területei:

  • ízületi probléma
  • ízületi kopás
  • lumbágó
  • becsípődés
  • ülőideg gyulladás
Ellenjavallt: Vérhígító gyógyszer szedése esetén (Syncumar).

Meghívó Önnek és családjának


A Mézmúzeumba betérők nem csupán mézeket kóstolhatnak, hanem megismerkedhetnek a méhészkedés történetével, régi méhészeti eszközökkel, a méhészet alapjaival, kipróbálhatják a szakma alapfogásait, s akár saját mézet is „pörgethetnek”.

Jóleső érzés, hogy ma a Vizsolyba érkezők és itt megpihenők gyakran keresik fel a Mézmúzeumot, egyre több iskolai- és felnőtt turisztikai csoport látogat el hozzánk.

Önt is arra biztatom: ha a környéken jár, térjen be Vizsolyba, a Mézmúzeumba!

Megkóstolja a méhek és az ember együttműködésének „csodáit”, és közben elmesélem, hogy a 2015-ben megkezdett, Magyarország első apiterápiás – a méhek termékeinek gyógyító célú felhasználásán alapuló – vendégházát mikor és hogyan próbálhatja ki!

 
Nyitva tartás:
Mindennap 9-17 óráig

Belépőjegy árak: 
* 500 HUF/fő
* 6 éves kor alatt a belépés ingyenes 
* A belépő tartalmaz 1 db 45g mézet, 1 előadást és szezonálisan, az időjárás függvényében az aktuális méhészeti munkák bemutatását.
* Egyedi igény vagy csoport bejelentkezés esetén telefonon keressenek bennünket!
* Amennyiben csak a mézboltba érkezik, nem kell belépőt fizetnie.

telefon: +36 70 500 7860

Különleges méz élmény, tiszta ízek, egészséges gasztronómia. Látogasson el hozzánk és felejthetetlen élményekkel térhet haza!

Ezekkel várjuk Önt, barátait, családját: