Zempléni élmény, ezt kár volna kihagyni, felejthetetlen kalandok sora
Sclerosis multiplex kezelése
Sclerosis multiplex kezelése apiterápiával
2018-05-22
Marosmenti Méhész Egyesület
Marosmenti Méhész Egyesület szakmai bemutatója
2019-11-05
 
 

1. Boldogkői vár

Az 5 zempléni élmény első állomása a Boldogkői vár, amit a tatárjárás után építették és azóta ez a stabil kővár meghatározó eleme a Hernád völgyének. A vár masszív falainál sétálva páratlan kilátás nyílik a környékre, főként az öregtoronyból. Ha pedig szereted a történelmet, érdemes a várban lévő kiállításokat is megnézed, ahol a reneszánsz világot mutatják be, de van történeti ólomkatona kiállítás is, ahol terepasztalon kaphatsz képet a muhi csatáról. A várba 1100 Ft a felnőtt belépőjegy, míg a diák- és nyugdíjasjegyek 700 Ft-ba kerülnek.
 
 

2. Vizsolyi Mézmúzeum

Kóstoltál már mézet egyenesen a kaptárból? Örök zempléni élmény, amikor a vizsolyi Mézmúzeumban, azaz Mézes Gergő Méhészetében egy-másfél órás programon méhészruhát ölthetsz és még ezt is kipróbálhatod! Ha picit távolabbról barátkoznál ezzel az édes és egészséges élelmiszerrel, a múzeumban megismerheted a magyar méhészet történetét, az apiterápiás központban pedig kiélvezheted gyógyító hatását is, ahol a méhek által előállított anyagok segítenek, hogy jobban érezd magad. 1,5 óra pihenés a kaptárlevegős házban olyan, mintha 8 órát aludtál volna. A múzeumot mindennap meglátogathatod, a belépő 750 Ft és jár hozzá egy pici méz, egy előadás és betekinthetsz az éppen aktuális méhészeti munkákba is.
 

3. Zemplén kalandpark, igazi zempléni élmény

Ha barátod a magasság, akkor a Zempléni Kalandparkban kipróbálhatod az ország leghosszabb libegőjét, ami felvisz egészen a hegy csúcsáig! Ha ennél is bátrabb vagy, akkor próbáld ki valamelyik átcsúszópályát: a Sólyom nevű pálya például közel 70 km/h-val repít át a Magas Hegyről a Szár Hegyre! Levezetésként tesztelheted a bobpályát, ami szintén az ország leghosszabbja a maga 2275 méterével.
 
 
4. Anyukám mondta Ennyi izgalomra jól esik az ebéd! Szerencsére a közelben van az ország egyik legjobb éttermének kikiáltott Anyukám mondta. Az encsi éttermet két testvér, Dudás Szabolcs és Szilárd alapították, akik Olaszországban dolgoztak főpincérként és séfként. Az étterem nagy gondot fordít az alapanyagokra, aminek nagy részét a környékről szerzik be, hogy isteni fogásokat készítsenek belőlük. A helyi specialitások - mint példádul a zempléni bárányból készült raguleves - mellett olaszos fogásokat is találhatsz az étlapon, sokan azt állítják, itt sütik az egyik legjobb pizzát az országban.
 
 

5. Megyer-hegyi tengerszem

A Megyer-hegyi tengerszem az egyik legszebb természeti látnivaló. A tengerszemet nézve nem is gondolnád, hogy a tó a középkor óta formálódik: egykoron malomkőbánya volt a Megyer-hegyen. A vulkáni eredetű kőzet remekül bevált malomkőként, majd miután felhagytak a kőfejtéssel, a gödörben gyűlt össze az esővíz és alakult ki a ma tengerszemként ismert tó. A tavat a felette tekergőző ösvényen csodálhatod meg. Kihagyhatatlan zempléni élmény! De nézz bele a kisfilmünkbe és akkor egy különleges perspektívából is láthatod!
parallax background
Lepd meg párodat egy 2 éjszakás kikapcsolódással a Mézes Vendégházban!
Klassz ajándék karácsonyra, igazi élmény, amire örökké emlékezni fog! - Igénybe vehető, januártól!
Klassz ajándékötlet
karácsonyra!
1000 Ft BÓNUSZ AZ ELSŐ VÁSÁRLÁSHOZ
Ennyivel kevesebb a számla, vagy több méz fér az árba!
Ha legalább 8000 forintért vásárol.
Kérje a kuponkódot, vásárláskor pedig érvényesítse a pénztár oldalon.
Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban leírtakat

Elfogadom, hogy a mezesgergo.hu e-mailt küldjön nekem