A méhek és a méhészet csodálatos világa Vizsolyban

parallax background

Az ország első, egyedi Mézmúzeuma

A méhészet csodálatos, a méhek világának komplexitása, rendkívül összetett és érzékeny közössége, a természet és a méhek közötti összhang és egymásrautaltság, lenyűgöző. Ezt érzékelhetik mindazok, akik ellátogatnak Vizsolyba, a Mézmúzeumba, ahol testközelből betekintést nyerhetnek ebbe az utánozhatatlan miliőbe. Vallom, hogy a méhek természetét és életritmusát alapul vevő komplex méhészeti tevékenység az, ami a szakma jövőjét jelentheti, és ezt mutatjuk be minden érdeklődőnek.

A Mézmúzeumban az általunk termelt mézek kerülnek értékesítésre, csakúgy, mint a webshopban. Fajtamézeket, mézkülönlegességeket, gyógyhatású mézeket és egyéb méhészeti termékeket (úgy, mint virágpor, propolisz, méhpempő) kínálunk, s ezeket a múzeum látogatásakor ki is próbálhatják az ide látogatók.

Méhészet, turizmus, szállás

Azonban a Mézmúzeumba betérők nem csupán mézeket kóstolhatnak, hanem megismerkedhetnek a méhészkedés történetével, régi méhészeti eszközökkel, a méhészet alapjaival, kipróbálhatják a szakma alapfogásait, s akár saját mézet is „pörgethetnek”. Az interaktív méhészeti lehetőséget kínáló múzeum szeretettel várja az iskolásokat, felnőtt csoportokat, nyugdíjasokat, családokat, párokat és minden természetszerető érdeklődőt. Méhészkalapot 50 főig tudunk biztosítani.
Meg tudod különböztetni a méhanyát a dolgozótól? Kik maradnak a kaptárban télire? Mivel táplálkoznak a méhek? Egyáltalán mennyi méhecske él átlagosan egy kaptárba? Mit jelent az, hogy anyanevelés? Mennyi virágot látogatnak meg a méhek, hogy egy kiló mézet kapjunk? A kristályos méz hamis? Netán egyéb kérdése is van?

Önt is arra biztatom: ha a környéken jár, térjen be Vizsolyba, a Mézmúzeumba! Ha pedig szállásra is szüksége van, hajtsa nyugodt álomra fejét a Mézes Vendégház- Apiterápiás központunkban.
parallax background

„Mézmúzeum, feledhetetlen élményt adunk a méz mellé!”

Ízelítő a mézmúzeum látnivalóiból

Mézmúzeumunk mindenki számára nyitva áll, minden korosztálynak tudunk érdekességgel szolgálni. Ha kíváncsi a méhek csodás világára, vagy érdeklődik a méhészet, mint szakterület, netán a régi méhészeti eszközök iránt, esetleg a méz szerelmese, itt biztosan megtalálja a számításait, vagy még többet is!

Meghívó Önnek és családjának


Keresse fel a „2016 Év Méhészete” díjat nyert méhest, és nézzen körül nálunk! Rengeteg érdekes méhészettel kapcsolatos kérdésre kaphat itt választ, nem beszélve arról a magával ragadó élményről, amit a méhek világa jelent.
Hagyja, hogy elvarázsolja ez a rendezettség és szépség, és tudjon meg többet a világunk fontos szereplőinek számító apró rovarokról, a méhekről! Garantáljuk, hogy ámulatba ejtő, ami a kaptáron belüli univerzumban történik.

Időpont foglalása:

  Elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatásban leírtakat.
   
  Nyitvatartás:
  Hétfőtől szombatig 9-17 óráig nyitva, vasárnap zárva

  Belépőjegy árak: 
  * 950 HUF/fő
  * 6 éves kor alatt a belépés ingyenes 
  * A belépő tartalmaz 1 db 45g mézet, 1 előadást és szezonálisan, az időjárás függvényében az aktuális méhészeti munkák bemutatását.
  * Egyedi igény vagy csoport bejelentkezés esetén telefonon keressenek bennünket!
  * Csoportos kedvezmény 20 fő felett: 850 HUF/fő.
  * Amennyiben csak a mézboltba érkezik, nem kell belépőt fizetnie.

  telefon: +36 30 934 4928

  Különleges méz élmény, tiszta ízek, egészséges gasztronómia. Látogasson el hozzánk és felejthetetlen élményekkel térhet haza!

  Ezekkel várjuk Önt, barátait, családját: