Különleges élmény

Az ország első, egyedi Mézmúzeuma

A méhészet csodálatos, a méhek világának komplexitása, rendkívül összetett és érzékeny közössége, a természet és a méhek közötti összhang lenyűgöző. Te is részese lehetsz ellátogatva Vizsolyba, a Mézmúzeumba, ahol testközelből betekintést nyerhetsz ebbe az utánozhatatlan miliőbe. A méhek természetét és életritmusát alapul vevő komplex méhészeti tevékenység jelenti a méhész szakma jövőjét, ezt mutatjuk be minden érdeklődőnek.

 
 
 
Mézmúzeum, Mézes Gergő
Mézmúzeum, Mézes Gergő

A Mézmúzeumba betérők nem csupán mézeket kóstolhatnak, hanem megismerkedhetnek a méhészkedés történetével, régi méhészeti eszközökkel, a méhészet alapjaival, kipróbálhatják a szakma alapfogásait, s akár saját mézet is „pörgethetnek”. Az interaktív méhészeti lehetőséget kínáló múzeum szeretettel várja az iskolásokat, felnőtt csoportokat, nyugdíjasokat, családokat, párokat és minden természetszerető érdeklődőt. Méhészkalapot 50 főig tudunk biztosítani.

 
méhész élményprogram, Mézes Gergő
 
 
 
 
 
 

testközelben

Méhész élményprogramok

Meg tudod különböztetni a méhanyát a dolgozótól? Kik maradnak a kaptárban télire? Mivel táplálkoznak a méhek? Egyáltalán mennyi méhecske él átlagosan egy kaptárba? Mit jelent az, hogy anyanevelés? Mennyi virágot látogatnak meg a méhek, hogy egy kiló mézet kapjunk? A kristályos méz hamis? Netán egyéb kérdésed is van?

Jó szívvel biztatlak! Ha a környéken jársz, térj be Vizsolyba, a Mézmúzeumba! Ha pedig szállásra is szükséged van, hajtsd nyugodt álomra fejed a Mézes Vendégház- Apiterápiás központunkban.

méhész élményprogram, Mézes Gergő
méhész élményprogram, Mézes Gergő
 

Ízelítő a mézmúzeum látnivalóiból

„Mézmúzeum, feledhetetlen élményt adunk a méz mellé!”

 
  • Mézmúzeum, Mézes Gergő
  • Mézes Gergő Mézmúzeum
  • Mézes Gergő Méhészete
  • Mézes Gergő Mézmúzeum
  • Mézmúzeum Vizsoly
  • Mézes Gergő, Termelői méz
  • Mézes Gergő, Mézmúzeum
  • Mézes Gergő Mézmúzeum
  • Mézes Gergő látványméhészet
 

Lapozd át a képeket!

 
 
 
 

Meghívó!
Neked, családodnak, barátaidnak!

Magával ragadó élmény!

Keresd fel a 2023 Magyarország Legszebb Állattenyésztő Birtokát, a”2016 Év Méhészete” díjat nyert méhest, és nézz körül nálunk! Rengeteg érdekes, méhészettel kapcsolatos kérdésre kaphatsz választ, nem beszélve a magával ragadó élményről, amit a méhek világa jelent. Hagyd, hogy elvarázsoljon ez a rendezettség és szépség, tudj meg többet a világunk fontos szereplőinek számító apró rovarokról, a méhekről! Garantáljuk, hogy ámulatba ejtő, ami a kaptáron belüli univerzumban történik!

Mézes Gergő Mézmúzeum
 
 

Nyitvatartás hétfő-szombat 9:00-17:00

Belépőjegy árak: 1500 HUF/fő, 3 éves kor alatt ingyenes. A belépő tartalmaz 1db 45g mézet, az előadást és szezonálisan, az időjárás függvényében az aktuális méhészeti munkák bemutatását.- Egyedi igény vagy csoport bejelentkezés esetén telefonon keressenek bennünket!
* Csoportos kedvezmény 20 fő felett: 1250 HUF/fő.
* Amennyiben csak a mézboltba érkezel, nem kell belépőt fizetned!

Időpont foglalása: