Rólunk - Mézes Gergő Méhészete

Mézes Gergő Méhészete

parallax background

Folyamatosan gyarapodott a méhcsaládjaink száma, ma már 450 családdal munkálkodunk együtt.

1996-ban fogta be édesapám az első méhraját, amikor bab kapálásból tartott hazafelé. A második méhrajnál már én is ott segédkeztem, 12 évesen. Egyetem mellett megszereztem a méhész oklevelet, majd 22 évesen mesterméhésszé avanzsáltak, ami azért is volt olyan megtisztelő, mert az országban én voltam a legfiatalabb, aki megkapta ezt a díjat. 30 és 50 között mozgott méhcsaládjaink száma, amikor az egyetemen átjelentkeztem mezőgazdasági mérnöki karra, és levelezőn folytattam tanulmányaimat, hogy minél több időt tölthessek a méhekkel, és gyarapítani kezdjem a méhcsaládok számát. 2008-ban megválasztottak az Év Méhészének, amire rendkívüli módon büszke vagyok, tekintve, hogy nagyon erős mezőnyből jutott nekem ez a megtisztelő cím. Mindeközben a húgom is elvégezte a méhész képzést, így már hárman gondoskodtunk a méhekről.

Vándorméhészetünk van, ami azt jelenti, hogy bővelkedünk a fajtamézek számában. Folyamatosan gyarapodott a méhcsaládjaink száma, ma már 450 családdal munkálkodunk együtt. Kétféle kaptártípussal dolgozunk párhuzamosan, van 2 db 72 családos konténerünk, amiben nagyboconádi kereteken vannak a méhek, illetve körülbelül 300 db rakodó kaptárunk van, félboconádi kerettel. Eleinte a hangsúly a méztermelésen volt, ám, ahogyan fejlődtünk, mára már egyre több ágazatával foglalkozunk a méhészetnek. Magunk gyűjtjük a virágport, a propoliszt, a méhpempőt, illetve a méhviaszt is, amit sok területen tudunk hasznosítani. 2015 óta méhanyaneveléssel is foglalkozunk, ami a méhészet egyik legcsodálatosabb része. Saját méztöltő üzemmel rendelkezünk, ami nagy segítséget jelent, hogy az általunk megtermelt mézet üvegekbe tudjuk zárni, így értékesítve azt.
Pályázatok útján több méztöltő gépet is be tudtunk szerezni, így a kezdeti szedőkanalas módszert, majd a kézzel töltést, felváltotta a gépi töltés, ami meggyorsítja a folyamatot. A kilós kiszerelés mellett, megtalálhatóak az 500 grammos, a 250 grammos és a 45 grammos üvegek is. A tavalyi évtől új címkéket varázsoltunk a mézeinkre, ami az előzőektől elegánsabb megjelenést kölcsönöz. 2016-tól üzemel a Mézes Vendégház- Apiterápiás központunk, ahol a szállás mellett, igény szerint, apiterápiás kezeléseket tudunk biztosítani. Az apiterápia a méhészeti termékekkel való gyógyítást jelenti, így méhészetünkhöz szervesen kapcsolódik ez is. Az egyéb apiterápiás készítmények és kezelések mellett nálunk lehetőség nyílt kipróbálni a Kaptárlevegő terápiát, ami amellett, hogy energikussá és kipihentté varázsolja az embert, szorongásos betegségek esetén csodákra képes.

Képek a méhészetünkről

parallax background
parallax background
A Szakmai Elit által megnyertük a 2016 Év Kiváló Méhészete Díjat, mely igazán nagy elismerést jelent, tekintve, hogy a címre a jelölés kizárólag szakmai szempontok alapján történik, arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehetett. Mint látják, igazán sokrétű az, amivel a mindennapokban foglalkozunk. A család mellett, van három fix munkatárs is, akik munkája nélkülözhetetlen. Bár sok kudarc ért bennünket, méhészetünk prosperál, amire nagyon büszkék vagyunk.

Különleges méz élmény, tiszta ízek, egészséges gasztronómia. Látogasson el hozzánk és felejthetetlen élményekkel térhet haza!

Ezekkel várjuk Önt, barátait, családját:


Mézes Gergő Méhészete
Lepd meg párodat egy 2 éjszakás kikapcsolódással a Mézes Vendégházban!
Klassz ajándék karácsonyra, igazi élmény, amire örökké emlékezni fog! - Igénybe vehető, januártól!
Klassz ajándékötlet
karácsonyra!
1000 Ft BÓNUSZ AZ ELSŐ VÁSÁRLÁSHOZ
Ennyivel kevesebb a számla, vagy több méz fér az árba!
Ha legalább 8000 forintért vásárol.
Kérje a kuponkódot, vásárláskor pedig érvényesítse a pénztár oldalon.
Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban leírtakat

Elfogadom, hogy a mezesgergo.hu e-mailt küldjön nekem