A méhek szorgos munkája inspirálta ezt a különleges espresso keveréket, amelyben a természet gazdagsága és a friss pörkölés harmóniája találkozik.
Két kontinens válogatott kávészemcséi mély, testes ízvilágot alkotnak és (Brazilia, Kolumbia, Indonézia) három termőhelyének karakterét, ízjegyeit egyesítik. Csokoládés, mandulás, marcipános.
Nektárpresszo 80% Arabica és 20% Robusta.
Ébredj a természet erejével, kortyolj bele a mézes espresso világába!
Akácmézzel ajánljuk a fogyasztását.
Akácméz tulajdonságai:
Az akácméz nehezen kristályosodik, vagyis sokáig folyékony marad. Enyhén sárga, zöldes árnyalatú, illata mint az akácvirágé. Aromája jellegzetes, nincs semmiféle mellékíze. A legtöbb mézfajtánál alacsonyabb savtartalommal bír, gazdag gyümölcscukorban, 4-5 évig is megőrzi állagát.
Akácméz fogyasztása
Az akácméz íze édes, lágy és kellemes, ezért kiváló ételek és italok ízesítésére, de önmagában is ehető. Természetesen jóból is megárt a sok. Javasolt ezért mértékkel fogyasztani. Mézre allergiásak számára pedig még óvatosabban. Általánosságban azonban elmondható, ha van otthon kéznél akácméz, abból nagy baj nem lehet.
Az akácméz hatásai és egészségügyi előnyei
Az akácméznek számos pozitív hatása megmutatkozhat, amelyek jótékonyan hatnak az emberi szervezetre. Például az immunerősítő képessége, a köhögéscsillapító hatása, a méregtelenítő tulajdonsága, vagy épp a csonterősítő adottsága. Nagyon hatékony lehet továbbá gyomorsavtúltengés ellen is.