A méz kalória- és tápanyagprofilja
A méz egy természetes cukorforrás, amely mértékkel használva remek kiegészítője lehet az egészséges táplálkozásnak, ám [...]
ápr
A kristályos méz felolvasztása néhány egyszerű lépésben
Kikristályosodott a megvásárolt méz? Ne aggódjon, ez egy teljesen természetes folyamat, és a kristályos méz [...]
márc
A méhkirálynő szerepe a méhcsaládban
A méhkirálynő a méhcsalád szíve és lelke, amely összetartja a közösséget, nélküle ugyanis a kaptár [...]
márc
Méz torokfájásra: gyógyír a légúti megbetegedésekre
Sokaknál bevett szokás, hogy lefekvés előtt meleg tejet isznak egy kanál mézzel álmatlanság ellen, ám [...]
febr
Méz kristályosodás: miért sűrűsödnek be a fajtamézek?
A vásárlók olykor arra gyanakodnak, hogy a méhész cukorral keveri a mézet, illetve a méheit [...]
febr
Méz vagy cukor: melyik a jobb választás?
A méz és a cukor is édesebbé teszi az ételeket és az italokat, ízük, textúrájuk [...]
febr
Mézfajták és jellegzetes tulajdonságaik
Minden méz egyedi és megismételhetetlen. A jövő évi virágnektárnak ugyanis nem lesz pontosan olyan az [...]
jan
Manuka, az új-zélandi mézkülönlegesség
A manukamézet Új-Zélandon és Ausztrália délkeleti részén állítják elő a méhek, amelyek az őshonos leptospermum [...]
jan
Gesztenyeméz: igazi ínyencség a különlegességek kedvelőinek
A gesztenyeméz előállításához a méheknek a szelídgesztenyefákról kell begyűjteniük a nektárt egy rövid, júniusban kezdődő [...]
jan
A méhkenyér és a méhészeti termékek különleges hatásai
A méhkenyérnek, más néven pergának kevés köze van a hagyományos kenyérhez, de akkor mire vonatkozik [...]
jan