Barion Pixel
A méz kalória- és tápanyagprofilja

A méz egy természetes cukorforrás, amely mértékkel használva remek kiegészítője lehet az egészséges táplálkozásnak, ám [...]

A kristályos méz felolvasztása néhány egyszerű lépésben

Kikristályosodott a megvásárolt méz? Ne aggódjon, ez egy teljesen természetes folyamat, és a kristályos méz [...]

A méhkirálynő szerepe a méhcsaládban

A méhkirálynő a méhcsalád szíve és lelke, amely összetartja a közösséget, nélküle ugyanis a kaptár [...]

Méz torokfájásra: gyógyír a légúti megbetegedésekre

Sokaknál bevett szokás, hogy lefekvés előtt meleg tejet isznak egy kanál mézzel álmatlanság ellen, ám [...]

Méz kristályosodás: miért sűrűsödnek be a fajtamézek?

A vásárlók olykor arra gyanakodnak, hogy a méhész cukorral keveri a mézet, illetve a méheit [...]

Méz vagy cukor: melyik a jobb választás?

A méz és a cukor is édesebbé teszi az ételeket és az italokat, ízük, textúrájuk [...]

Mézfajták és jellegzetes tulajdonságaik

Minden méz egyedi és megismételhetetlen. A jövő évi virágnektárnak ugyanis nem lesz pontosan olyan az [...]

Manuka, az új-zélandi mézkülönlegesség

A manukamézet Új-Zélandon és Ausztrália délkeleti részén állítják elő a méhek, amelyek az őshonos leptospermum [...]

Gesztenyeméz: igazi ínyencség a különlegességek kedvelőinek

A gesztenyeméz előállításához a méheknek a szelídgesztenyefákról kell begyűjteniük a nektárt egy rövid, júniusban kezdődő [...]

A méhkenyér és a méhészeti termékek különleges hatásai

A méhkenyérnek, más néven pergának kevés köze van a hagyományos kenyérhez, de akkor mire vonatkozik [...]