height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=923478352410825&ev=PageView&noscript=1"

Gyömbéres méz: pompás kombináció a természet patikájából

A gyömbéres méz csodái.

A gyömbéres méz ötvözi a gyömbér és a méz egyenként is kedvező hatásait, amelyeket ha egyesítünk, a kellemesen csípős, édes íz mellett valódi gyógyító erőre lelhetünk számos kellemetlen tünet legyőzéséhez. Miben segíthet ez az aromás mézkülönlegesség?

Reszelt gyömbér mézzel, citrommal a nátha ellen

Ki ne tudná, hogy a reszelt gyömbér mézzel mire jó? Természetesen meghűléses betegségeknél érdemes ehhez a jól bevált házi módszerhez nyúlni. 

  • A gyömbért régóta használják a hagyományos és alternatív gyógyászat különböző formáiban, hiszen segít az influenza és a nátha leküzdésében, mivel a benne található gingerol vegyület erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással bír.
  • A méz pedig szintén antioxidáns, illetve antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, melyeknek segítségével felveszi a harcot a vírusok ellen, és kezeli a megfázást és az annak hátterében álló tüneteket. Emellett természetes módon enyhíti a torokfájást, a köhögést és erősíti az immunrendszert.
  • Mi lehet még ennél is átütőbb a nátha ellen? A citrommal megbolondított gyömbéres méz, hiszen így további C-vitaminhoz jutunk, hogy megküzdjünk a kórokozókkal. Az immunerősítő gyömbér citrom méz kombó ezen felül fokozza az anyagcserét, és nyugtató hatással van az idegrendszerre is.
Gyömbér méz citrom.

A mézes gyömbér hatása gyomorproblémák esetén

A gyömbért gyakran a hányinger enyhítésére használják, és különös hatékony a terhesség alatti reggeli rosszullétek, illetve utazási betegség esetén is. A gyömbéres méz is beválhat ilyen esetekben, ráadásul a méz enyhíti a nyers gyömbér erőteljes csípősségét, így még azoknak is jobban lecsúszik, akik egyébként idegenkednek ettől a fűszernövénytől.

A gyömbér emellett emésztési zavarok esetében is jól teljesít, hiszen felgyorsítja az ételek áthaladását a gyomron, de puffadáskor is segíthet, mivel képes ellazítani a bélrendszert, csakúgy mint a méz, amelynek enzimjei hozzájárulnak a tápanyagok gyorsabb lebontásához.

A gyömbér és a méz antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek a szervezetnek a káros szabad gyökök elleni védekezésben, így hozzájárulhatnak az egészséges öregedéshez és a betegségek megelőzéséhez, ráadásul mindkét összetevő energizáló hatású, így növelik az általános vitalitást és az energiaszintet.

Tipp: Szeretne többet tudni a mézben rejlő gyógyító erőről? Olvassa el A méz hatása a kutatások és a tapasztalatok szerint című blogposztunkat további hasznos információkért, amelyben arról is írunk, hogy az egyes fajtamézekhez milyen gyógyhatások társulnak.

Gyömbér nyersen mézzel.

Gyömbéres méz Mézes Gergő Méhészetéből

Hogyan készül a gyömbéres méz? A darált gyömbért mézben áztatjuk egy ideig, majd a leszűrt finomságot üvegekbe töltjük. A mézes gyömbér pedig a ledarált gyömbért tartalmazó, nagyon intenzív mézkülönlegesség, amelyet terhességi vagy utazási hányinger esetén érdemes rágcsálgatni. Megkóstolná a kiváló élettani hatású gyömbéres mézet, vagy  kipróbálná számos egyedi ízvilágú méézkülönlegességünk egyikét? Válogasson hamisítatlan termelői mézeink közül webshopunkban, vagy látogasson el hozzánk Vizsolyba, ahol felejthetetlen méhész élményprogramon vehet részt,  megmutatjuk, hogyan élnek és dolgoznak együtt a méhek. Emellett körbenézhet különleges Mézmúzeumunkban, és ha már nálunk jár, nem érdemes kihagyni a Mézes Vendégházat sem a gyógyító kaptárlevegős faházzal, amely igazi felüdülés azoknak, akik szeretnék visszanyerni lelki békéjüket, vagy csak töltődni egy kicsit a mindennapok zsúfoltsága közepette, a természet csendjében.