A domináns ízű hársméz hatásai és jellemzői

Hársméz fogyasztása

Bizonyos mézfajtákat az ember évszaktól függetlenül, minden hónapban fogyaszt. Ha létezik azonban olyan típus, ami kifejezetten egy szezonban éri el leginkább jótékony hatásait, akkor az a hársméz. Na nem azt mondjuk, hogy nyáron bármi bajunk lenne belőle, sőt! Mindenesetre a tél az az időszak, amikor a hársméz a legjobb szolgálatot teszi a szervezet számára és szerencsére nagyon finom is!

A hársmézről általánosságban

A hársméz domináns ízű, gyakran mézpakolások alapjául is szolgál. Lassan kristályosodik és gazdag illóolajokban. Már külseje miatt is igen különleges. Lehet világos sárga vagy borostyánsárga.

Hársfa virágzás

A hársfa virágzása viszonylag későn, június-júliusban kezdődik. Persze nincs elkésve semmivel, hiszen mint említettük, a virágaiból kinyert hársméz a hideg, fagyos időkben erősíti leginkább az immunrendszert. A hársfa levelei több színben pompázhatnak, a fakó árnyalattól, az ezüstösen csillogón át az élénkzöldig mind megtalálható ennek a csodásan illatozó fának egy-egy lombkoronáján.

Hársfa virágzás

Hársméz hatása

A hársméz egyfajta nyugtató hatással bír. Lázas betegségekre igazi gyógyszer, de görcsoldásra is tökéletes. Idegesség esetén pedig egy finom és egészséges alternatíva. Ha pedig csak egyszerűen erősítené az immunrendszerét, vagy enne egy jót, akkor is tökéletes választás az íze miatt. Meghüléses panaszoknál, torokfájás esetén elsőszámú fajtaméz a hársméz.

Hársméz fogyasztása

Mivel erősíti az immunrendszert, így hideg időben vagy vírusos időszakokban kimondottan ajánlott fogyasztani. 4-5 teáskanálnyi adag ajánlott naponta, natúr formában vagy akár italok ízesítésére is kiválóan alkalmas. Álmatlanság ellen lefekvés előtt szintén ajánlott 1-2 kávéskanállal elfogyasztani. Rendszeres fogyasztása kisgyermekeknek és idősebbeknek különösen ajánlott.

Hársméz

Hársméz ára és vásárlása: szerezze be hazai termelőtől!

A hársméz üveges formában kapható webshopunkban, 45-250-500-950 g kiszerelésben, jó ár-érték arányban. Hársmézünk 2012-ben arany fokozatú elismerésben részesült. Amennyiben egyéb termelői mézet vásárolna, ne habozzon, nézzen körül széles kínálatunkban! Ha még jobban érdekli a méhészet világa, látogasson el hozzánk, ugyanis miénk az ország első, egyedi mézmúzeuma, illetve remek hangulatú vendégházunkban is megszállhat. Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk!