Vegyes virágméz: az igazi tápértékbomba!

Virágméz

A méz az egyik legkülönlegesebb, legegészségesebb táplálék. És még finom is. Gondoljunk csak bele, mi történik, ha a szorgos méheknek köszönhető mézfajták ízei és hatásai egy helyen csoportosulnak. Valami igazán speciális. Ez a vegyes virágméz, ami nagyon pozitívan hat az emberi szervezetre. Minden, amit a virágmézről tudni érdemes.

Mi az a virágméz?

A (vegyes) virágméz egyfajta gyűjtőnév, ami több tucat virágfajtáról gyűjtött mézre, fajtamézre utal. Beltartalmilag kiváló, egyedi jellemzői, tulajdonságai és finom íze mellett tehát a pozitív hatások sem maradnak el.

A vegyes virágméz jellemzői

A vegyes virágméz nemcsak finom, de igazi tápértékbomba is. Azokból a virágokból készül, melyeknek a nektárja a méhek által gyűjtött, így egyedi ízvilágát a virágok harmóniája adja. A vegyes virágmézben megtalálhatóak a különböző növények által nyújtott előnyök és vitaminok, amelyek miatt többet ér, mint a hagyományos, egyféle virágból készült mézek.

Többféle virágról gyűjtött nektárból tevődik össze, emiatt színe és íze sokféle lehet. Színe általában sötétebb sárgás-barnás árnyalatú. Gyorsan kristályosodik. Mivel több virág nektárjából áll össze, ezért tápérték szempontjából az egyik legértékesebb mézünk.

A vegyes virágméz egyik fő jellemzője, hogy minden évszakban egyedi, továbbá a területtől is függ, milyen lesz -lehet réteken vagy akár botanikus kertekben is gyűjteni.

Vegyes virágméz

Vegyes virágméz fogyasztása

A vegyes virágméz fogyasztása kiváló választás lehet mindazok számára, akik szeretik az édes ízeket és fontosnak tartják az egészséges táplálkozást. A vegyes virágméz nemcsak az ételek és italok ízesítésére alkalmas, de önmagában is kiváló ízű és egészséges édesség. A mézet a reggeli kenyérre kenve, teába vagy joghurtba keverve is élvezhetjük. Érdemes beiktatni a mindennapokba.

Vegyes virágméz hatásai

Mint már említettük, a vegyes virágméz számos pozitív hatással bír. Hiszen erősíti az immunrendszert, fertőtlenítő, sebgyógyító és bőrápoló képessége is van. Előfordulhat, hogy valaki allergiás a mézre, ez esetben orvossal érdemes egyeztetni róla, mennyi lehet a még jó hatással bíró mennyiség. Persze alapból sem érdemes túlzásba vinni, napi pár kanállal, normális mértékben élvezhetjük leginkább a pozitív hatásokat.

Vegyes virágméz vásárlása: szerezze be hazai termelőtől!

Érdemes a mézet olyan termelőtől megszerezni, akiben az ember megbízik. Aki hiteles hazai méhészettől szerzi be a természetes mézet, ritkán csalódik. Mi egyenesen a Zemplén lábánál kínáljuk a mézkülönlegességeket.

A vegyes virágméz üveges formában kapható webshopunkban, 45-250-500-950 g kiszerelésben is. Amennyiben egyéb termelői mézet vásárolna, ne habozzon, nézzen körül széles kínálatunkban!

Ha pedig még jobban érdekli a méhészet világa, látogasson el hozzánk, ugyanis miénk az ország első, egyedi mézmúzeuma, illetve nálunk akár egy különleges, remek hangulatú vendégházban is megszállhat. Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk!