A méhméreg a kaptár egyik csodaszere

parallax background

Miért hatásos a méhméreg?


A méhméreg színtelen, sűrű, de vízben oldódó anyag, a levegőn hamar megszilárdul. Proteineket, zsírokat, szerves savakat, illó olajokat, különféle ásványi sókat és vizet tartalmaz.

Több, mint 67 különféle hatóanyagot tartalmaz, közülük az egyik legfontosabb a hisztamin. A hisztamin bőrpírt okoz, és megnyitja a kapillárisokat.

A kezelés megkezdése előtt allergiatesztet kell végezni, ugyanis a kezelt betegek legfeljebb 5%-ánál erős allergiás reakciót válthat ki. Ezért ezt a kezelést bízzuk orvos- természetgyógyászra, aki ilyen esetben gyors és hatékony segítséget tud nyújtani.
Jellegzetes aminosava a taurin, amely csak a méhek vérében és bizonyos virágporokban található meg.
A folyamatosan termelődő méreg folyékony állapotban, a méhek méreghólyagocskájában tárolódik, majd egy vezetéken és a sebet ejtő fullánkon keresztül távozik az áldozat bőre alá. A méreg mennyisége kb 0,3 mg egy kifejlett 2-3 hetes méhben.
Fontos tudni, hogy ha a méhnek veszélyérzete támad, vagy ha már a teste megroncsolódott, akkor szúr. A szúrás pillanatában az áldozatba szakad a fullánkja a méreghólyaggal együtt, mely tovább pumpálja a mérget az áldozatba, így a méreg teljes tartalma a sebbe kerülhet. A méh a szúrás után elpusztul.
A méhméreg terápia alkalmazási területei: ízületi probléma, ízületi kopás, lumbágó, becsípődés, ülőideg gyulladás.
Ellenjavallt: Vérhígító gyógyszer szedése esetén (Syncumar).
A kezelés előtt allergia teszt elvégzése kötelező.
A betegség súlyosságának függvényében a fájdalom megszüntetésétől a teljes gyógyulásig terjed a hatása. Javítja az ízület keringését és fokozza az ízületi nedv termelődését. Általában 1-2 kezelés meghozza a várt eredményt, súlyosabb esetben 6 – vagy több alkalom szükséges hozzá. A terápia 3 nap elteltével ismételhető meg a leghamarabb, ugyanis a kezelés során egy regenerálódási folyamat indul el, ami 3 napon keresztül dolgozik minimum, de akár egy hétig is eltarthat. „Csípőprotézis beültetésére volt szüksége a páciensnek, helyette méhméreg terápián vett részt 3 hónapon keresztül, hetente egy kezelést kapott. A 12 darab kezelés teljesen rendbe hozta, műtét nélkül is.” dr. Anas Al-Nazer
Áprilistól szeptemberig lehet alkalmazni a méhméreg terápiát.

Meghívó Önnek és családjának


A Mézmúzeumba betérők nem csupán mézeket kóstolhatnak, hanem megismerkedhetnek a méhészkedés történetével, régi méhészeti eszközökkel, a méhészet alapjaival, kipróbálhatják a szakma alapfogásait, s akár saját mézet is „pörgethetnek”.

Jóleső érzés, hogy ma a Vizsolyba érkezők és itt megpihenők gyakran keresik fel a Mézmúzeumot, egyre több iskolai- és felnőtt turisztikai csoport látogat el hozzánk.

Önt is arra biztatom: ha a környéken jár, térjen be Vizsolyba, a Mézmúzeumba!

Megkóstolja a méhek és az ember együttműködésének „csodáit”, és közben elmesélem, hogy a 2015-ben megkezdett, Magyarország első apiterápiás – a méhek termékeinek gyógyító célú felhasználásán alapuló – vendégházát mikor és hogyan próbálhatja ki!

 
Nyitva tartás:
Mindennap 9-17 óráig

Belépőjegy árak: 
* 500 HUF/fő
* 6 éves kor alatt a belépés ingyenes 
* A belépő tartalmaz 1 db 45g mézet, 1 előadást és szezonálisan, az időjárás függvényében az aktuális méhészeti munkák bemutatását.
* Egyedi igény vagy csoport bejelentkezés esetén telefonon keressenek bennünket!
* Amennyiben csak a mézboltba érkezik, nem kell belépőt fizetnie.

telefon: +36 70 500 7860

Különleges méz élmény, tiszta ízek, egészséges gasztronómia. Látogasson el hozzánk és felejthetetlen élményekkel térhet haza!

Ezekkel várjuk Önt, barátait, családját: