Barion Pixel
Méz vagy cukor: melyik a jobb választás?

A méz és a cukor is édesebbé teszi az ételeket és az italokat, ízük, textúrájuk [...]

Mézfajták és jellegzetes tulajdonságaik

Minden méz egyedi és megismételhetetlen. A jövő évi virágnektárnak ugyanis nem lesz pontosan olyan az [...]

Manuka, az új-zélandi mézkülönlegesség

A manukamézet Új-Zélandon és Ausztrália délkeleti részén állítják elő a méhek, amelyek az őshonos leptospermum [...]

Gesztenyeméz: igazi ínyencség a különlegességek kedvelőinek

A gesztenyeméz előállításához a méheknek a szelídgesztenyefákról kell begyűjteniük a nektárt egy rövid, júniusban kezdődő [...]

A méhkenyér és a méhészeti termékek különleges hatásai

A méhkenyérnek, más néven pergának kevés köze van a hagyományos kenyérhez, de akkor mire vonatkozik [...]

Méhraj: mi a teendő rajzás esetén?

Amikor egy méhraj nekiindul a nagyvilágnak, azt lenyűgöző végignézni, befogásuk azonban veszélyeket is rejt magában. [...]

Krémméz, a könnyen kenhető finomság

Mit kell tudni a krémméz készítéséről, és miért érdemes kipróbálni ezt az egyszerűen kezelhető ínyencséget? [...]

Erdei méz: különleges ízvilág és jótékony hatások egyben

A méhek összegyűjtik a nektárt a virágokból, hogy mézet készítsenek, igaz? Nem egészen. Az erdei [...]

Fenyőméz és mézharmat: az erdők különleges kincsei

Miért olyan egészséges a fenyőméz, és mi köze van a mézharmathoz? Miért érdemes kipróbálni ezt [...]

Mézes arcpakolás a friss és ragyogó arcbőrért

A méz egyre inkább előtérbe kerül a természetes szépségápolás kötelező kellékei között. Ez a 100 [...]